Zo vader, zo dochter

Een uit de hand gelopen hobby

Vijf jaar geleden legde landbouwer Johan Van der Bauwhede zijn tractor even stil, en begon een brouwcursus bij Syntra West in Kortrijk. Vrouwtje Gudrun vertelt trots over zijn eerste brouwketeltje van 50 liter. Elk weekend sloot Johan zichzelf op in de schuur op de hoeve, trial and error, proeven en nog eens proeven om een recept te vinden dat volledig in de lijn lag van zijn smaak.

Het gebrouwen gerstenat werd met een klein hartje aan vrienden en familie voorgesteld, en na veel enthousiasme geschonken op elke gelegenheid die daartoe uitnodigde.

Een uit de hand gelopen hobby die letterlijk mag worden genomen.

Meisje, wat drink je?

Zo vader, zo dochter. Dat dacht Johan toen hij op een dag aan zijn pas afgestudeerde dochter vroeg of ze mee wilde naar Nederland om een grote brouwinstallatie te gaan bekijken.

De kiem werd gelegd en niet veel later volgde dochter Valerie zelf de brouwcursus.

“Bier wordt nog altijd gepercipieerd als een mannendrank, ten onrechte”, Valerie wil dat taboe doorprikken. “Ik drink persoonlijk graag bittere bieren. Maar onze Golden Tripel is een allemansvriend: fris en mooi uitgebalanceerd. Het bier neigt hoppig maar is geen IPA. Je proeft volop de kruiden maar niet overdadig.”.

De Golden Tripel, hopelijk het eerste biertje van vele, wordt gesmaakt door iedereen, maar is tegelijk weergaloos in zijn unieke smaak.

Integratie op de bestaande landbouwhoeve

Vandaag staat de landbouwsector voor grote uitdagingen. De boer dient zichzelf steeds heruit te vinden, opportuniteiten te spotten, op de kar te springen. Naast de primaire landbouwactivieiten, telt de Terrest-hoeve reeds een vakantiehoeve en een feestzaal. Een brouwerij sluit naadloos aan op het domein.

De gerst en hop worden geteeld op de rug van de Terrest-heuvel. Na de oogst zetten de brouwers hun ander petje op en verwerken ze de producten in de hoevebrouwerij. Tussenschakels komen er niet aan te pas. Onze onafhankelijkheid en flexibiliteit zijn onze grootste troef. De korte keten wordt afgesloten door de rechtstreekse verkoop aan consumenten, retail en horeca.

Het resultaat is een fris en kruidig hoevebier, ideaal tijdens de aperitief, bij een fris slaatje of vleesje, maar evenzeer wanneer de dorst roept. Cheers!!

Bent u oud genoeg om bier te drinken?

Verder

Nieuwsbrief