Terrest Brewery brouwt voortaan de bieren van de Poperingse biohopteler De Plukker. 

Terrest Brewery, één van de weinige hoevebrouwerijen in Vlaanderen, is gevestigd in Houthulst en brouwt voortaan de bieren van de Poperingse biohopteler De Plukker. Daardoor is het bieraanbod in één klap vervijfvoudigd. Zaakvoerder Valerie Van der Bauwhede (27) en haar vader Johan (61) zijn witte raven in het bierlandschap en weten goed welke weg ze willen inslaan.

Johan en zijn echtgenote Gudrun zijn al hun hele leven landbouwers. Ze verzorgen hun veestapel met de grootste liefde, maar een boer moet creatief zijn. Zijn passie voor bier deed Johan, na de nodige opleidingen, besluiten om een hoevebrouwerij te beginnen. In dochter Valerie, met diploma marketing op zak, vond hij zijn ideale bondgenoot. Intussen is de Terrest Brewery, zoals hun onderneming heet, erkend als 100 % West-Vlaams producent en hangen er aan de muur een gouden en zilveren medaille die ze vorig jaar wonnen op de World Beer Awards. Aan dat rijtje successen voegt de familie Van der Bauwhede nu vier extra bieren toe van de Poperingse biohopteler De Plukker.

Zelfde recept en concept

De goeie samenwerking met die Westhoekondernemer is het resultaat van de stage die Valerie er momenteel loopt. “Het contact met landbouwer Joris Cambie en brouwer Kris Langouche was meteen warm. Ik voelde onze gedeelde passie. We runnen beide een hoevebrouwerij. Joris gaat nog een stap verder door biologische hop te telen. Wij gebruiken eveneens onze eigen hop en gerst. Nog een raakvlak is de aandacht voor kwaliteit en authenticiteit. Dat alles zorgt ervoor dat Joris in Terrest Brewery de geschikte overnemer zag. De vier bieren van De Plukker - Trippel Plukker, Keikoppenbier, Rookop en All Inclusive met acht verschillende hopsoorten - produceren we in Houthulst volgens hetzelfde concept en dezelfde smaak en uiteraard met de Poperingse hop. Lees het volledige artikel door hier te klikken.

Bent u oud genoeg om bier te drinken?

Verder

Nieuwsbrief